Rengöringsmedel i skolan och på dagis

städmaterialRengöringsmedel är något som behövs i stort sett överallt. I hemmet, på arbetet, i mataffärer och kanske framför allt på skolor och dagis. Skolor och dagis är en stor spridningskälla för bakterier och därför är det bra att ha regelbunden städning med effektiva rengöringsmedel samt lite extra rengöringsmedel som även lärarna lätt kan komma åt. Bakteriedödande rengöringsmedel kan behövas akut framför allt om det går magsjuka på skolan eller dagiset. Barn är förvisso ofta duktiga på att säga till om de behöver kräkas, men ibland är olyckan framme. Vissa gånger hinner barnen inte säga till, kanske förstår de inte vad som hänt förrän det redan skett. I dessa situationer är det viktigt att hålla de andra barnen så långt borta som möjligt från spyan och det gäller för lärarna att snabbt torka bort den, ta det sjuka barnet till toaletten och sedan skura både golvet och toaletten med ett starkt rengöringsmedel för att försöka förhindra spridningen.

Rengöringsmedel behövs också i denna verksamhet för att till exempel torka av kladdiga bord och skura golven ordentligt för att förhindra att barnen stoppar smutsiga fingrar i munnen och blir sjuka av det. Rengöringsmedel för händerna är också bra: tvål och desinfektionsmedel.