Lamineringsmaskiner har rast ned i pris

Med inntoget av moderne teknologi har det aldri vært enklere å laminere dine viktigste dokumenter og bilder. Såkalte lamineringsmaskiner har rast ned i pris, og er nå å få kjøpt for noen hundrelapper. Dette gir en ypperlig muligheten til alle dere der ute som kunne tenkt dere å ramme inn enkelte av de store bragdene dere har dokumentert. Kanskje et gammelt diplom fra skolen, eller attest fra et fullført kurs? Slike utmerkelser ser alltid gode ut på veggen i hjemmet, slik at alle kan forstå hvem mennesket bak smilet er. Siden de fleste offisielle dokumenter er lagd i A4-format, vil en helt vanlig, billig modell av en lamineringsmaskin gjøre underverker. De mest moderne variantene har en automatisk gjenkjenning av tykkelse på lommen og sensorknapper som gjør hele prosessen veldig brukervennlig og simpel. Laminering i hjemmet skjer som regel via en varmelaminator, den mest utbredte teknologien for øyeblikket som kun er avhengig av strøm og plastlommer.

Ett trykk, og du er hekta

Det er morsomt å laminere, spesielt om det er spennende, gamle dokumenter man har med å gjøre. Laminering blir som en forevigelse av de utvalgte bildene eller dokumentene – så fort det tynne laget av plast er på plass, har du ingenting å bekymre deg for. Dine viktige papirer eller fotografier er heretter trygt bevart, og hvis du tar godt vare på de laminerte utgavene vil de se like nye ut om tyve-tretti år som de gjør i dag. Moderne lamineringsmaskiner er i tillegg veldig enkle i bruk. Sett inn papiret du ønsker å laminere, trykk på en knapp, og vent i noen minutter mens maskinen varmer seg opp. Vips, så går papiret igjennom den lille åpningen, og kommer ut ferdig laminert. La det gå noen minutter slik at plastikken kjøler seg ned, så kan du deretter henge opp det ferdige produktet på veggen. Legg dog merke til at private lamineringsmaskiner gjerne har en oppvarmingstid på rundt fem-ti minutter. Sørg også for at dokumentet du laminerer er fritt for støv og andre detaljer som ikke bør være med. Det er nemlig utrolig vanskelig å fjerne lamineringen fra et ark.